Näsfjället here we come!
Stämningen i bussen är på topp :

Adam, Erik och Boar

Kalle H

Lillebror
Imorgon blir en fullspäckad dag, så vi hörs här imorgon!
/Kalle H, Sophie & Jacob
Elitfotbollspraktik Killar - Värnamo & Xerez (Spanien)

Vi var ju som sagt i Värnamo och Spanien och gjorde vår APU (praktik). Vi började med att träna inför Spanienresan i Värnamo i 5-6 veckor, vi tränade ihop ett lag och fokuserade väldigt mycket på försvarsspelet. Träningarna i Värnamo var bra och utvecklande, mycket lagdelsträning för att kunna spela ihop ett lag inför matcherna i Spanien. Vi tränade på en gräsplan och konstgräs med gångavstånd från skolan som höll bra kvalité. I Värnamo så bodde vi 5 och 5 i lägenheter precis bredvid skolan, det var väldigt bra eftersom vi hade nära till träningar och skolan. Vi fick lunch i skolan men fick råvaror till middag och så fick vi laga den själva.

I mitten av november så åkte vi då till Spanien, vi flög till Malaga sen åkte vi buss några mil till Jerez där vi skulle bo. Vi bodde på ett fyrstjärnigt hotell som var väldigt fint med inomhus- och utomhuspool, gym, jacuzzi mm. Vi åt på hotellets restaurang, buffé varje dag, frukost, lunch och middag som höll väldigt bra kvalité men det blev lite jobbigt att äta samma buffé 4 veckor i sträck. Vi tränade på en riktigt fin fotbollsplan 3-4 minuters promenad bort. Alla spelarna var överens om att det var den finaste gräsplanen vi hade tränat och spelat på, anläggningen är ganska känd och bara det att ett lag som Sevilla i spanska högsta ligan brukar åka dit och träna säger en hel del.



Vi spelade 5 matcher mot div. 1-, 2- och juniorlag. Vi vann 4 matcher och förlorade 1. Under tiden i Spanien så var vi också inne i Staden Jerez och shoppade men höjdpunkten var när vi var och kollade på en spansk ligamatch mellan Xerez-Sporting Gijon, några av spelarna åkte även in till Jerez för att kolla när Xerez mötte Barcelona i serien. Alla var väldigt nöjda med vår APU i Spanien och Värnamo och alla träningar med Jonas Thern som var riktigt bra, och vi kan starkt rekommendera alla blivande treor att söka till den här fantastiska resan. Det var en upplevelse!
/ Gustav Källberg åk 3 (Klubbb: ÖSK Ungdom)

SNÖSTORM!
Detta kommer vi arbeta med resten av veckan, både individuellt och i grupp med 1orna! (Avslutas på fredag)
Dags att läsa vidare. :)
// Ida H (Alvida)
JB Elitfotboll on ICE!

Öhhh...ska vi ut på sjön??

Sådär ja!!

Sophie visar de rätta takterna såhär i konståkningstider :)

Hockeycrew nr 1!

Lite närgånget Jakob?

Erik "Zoolander" Nguyen
JB Dodgeball Open

Sammy (utlädd till "Snö") visar sina sköna dansmoves...
Dogdeball turnering och skön linedance stod på schemat där eleverna verkligen gick in för att "sopa" till sina motståndare både till utklädsel och matchmässigt.

Joel i "Team Fjortis"

En härlig dag!


Att göra skillnad - Barnen i Valparasio
Inom ramen för projektarbetet i åk 3 har Kassandra verkligen gjort en skillnad!
![]() |
Kassandra Munoz Godocito. 18år och går i klassen Lisa på Hälsa & Idrottsprogrammet, John Bauergymnasiet i Örebro. Spelar fotboll i Glanshammar IF. Född här i Sverige men med föräldrar som har sitt ursprung från Chile. |
läs om hennes äventyr på bloggen www.barnenivalparasio.blogg.se

JB Elitfotboll goes Bauers Kitchen
Bauers Kitchen
Mat och dryck är bland de mest grundläggande mänskliga behoven. För en elitidrottare är kosten en av hörnstenarna i prestationstriangeln (äta, sova, träna) och utgör alltså en grund i ett 24 hr sportsmanperspektiv. Om du inte är medveten om vad du stoppar i sig så är det väldigt svårt att prestera optimalt. I dagens samhälle överöses vi av information om dieter och ”rätt” sätt att äta. I affärerna finns ett utbud utan dess like och frågan är vad passar en elitidrottare? Vad gömmer sig i själva verket bakom hyllornas färgglada förpackningar? Hur ska just du tänka för vad får just dig att prestera optimalt? Finns det en rätt sanning? Eller finns det flera sidor av myntet?
Mat skall dock inte enögt ses som bränsle vi tankar in för att prestera, mat är så mycket mer. Maten har sociala, kulturella och estetiska värden som kommer belysas i kursen. Ett grundläggande perspektiv i detta tema lusten. Lust att laga mat, lust att lära sig om kostens betydelse för sin prestation och sitt välbefinnande tillsammans med att vara nyfiken och öppen i mat och kostväg.
Syfte
Syftet med temaveckorna är att genom att lära sig förknippa mat med enkelhet, lust, positivism och glädje utveckla ett bestående intresse för mat och dess tillagning. Vidare syftar temat också till att utveckla kunskaper ur ett elitidrottarperspektiv gällande mat och näringslära. Temat väver samman praktiska och teoretiska moment alla inordnade i ett livskompetens-, medborgarkompetens- och/eller yrkeskompetensperspektiv.
Året ettor har i temat Bauers Kitchen (kurserna Näringslära, Svenska A och Engelska) lagat mat precis som eleverna i åk 2 gjorde ifjor. Det är fjorårets ettor, numera tvåor som vi får följa i köket på bilderna nedan. Eleverna lagade 4 olika rätter, två frukostar, ett mellanmål och en huvudrätt. Till detta kom ett bröd också! Allt på 1,5 timme!
Eleverna lagade två olika sorters frukostgröt
Supergröt - (havregrynsgröt serverad med frysta bär, hackad mandel och mjölk.)
Blåbärsgröt - (Mannagrynsgröt med blåbär och honung)
Eleverna lagade ett mellanmål som bestod av omelett med skinka och basilika
samt en huvudrätt Pasta a la Gordon Ramsey (med vitlök, chili, basilika)
Ett bröd tillverkades dessutom Hurtbulle: http://www.arla.se/Default.aspx?id=17653&RecipeID=15788
Vi gjorde dessutom besök på ICA Maxi och Coop Lillån för att göra prisjämförelser, titta på tillsatser, ekologiskt och icke ekologiskt. Kort sagt vrida och vända på det mesta! Stort tack till ICA och Coop!
/ Bauers Kitchen staff Johan