JB TRIATHLON 2010



Vilken klass, vilken inställning, vilket genomförande!

 

JB Elitfotbolls åk 1 genomförde igår JB Triathlon

· 1 km Simning

· 2 mils cykling

· 5 km löpning

Dagen inleddes med simningen på Gustavsvik efter att ha ritat in cykeldelen på egen karta (ett orienteringsmoment inbakat i cyklingen alltså).

I vattnet så positionerade sig Linus Börjesson, Kalle Holmberg, Josef Steiner, Anton Jonsson-Fridhagen och Joel Andersson i täten och hoppade ur bassängen efter cirka 22 minuter.

Josef Steiner kom först ut och växlade som etta tätt följd av klungan bakom.

Cyklingen inleddes där totalt 2 mil och 7 kontroller skulle avverkas kring Örebros utmärkta cykelvägar!  Vid den sjätte kontrollen var klungan (inkl. Josef) utökad med Boar Jalal och Erik Nguyen och alla växlade samtidigt ut till löpningen efter cirka 1 h 20 min sammanlagd tid på simning och cykling.

Det var alltså nu det skulle avgöras, 5 km i kuperad och blött terräng (Markaspåret). Vem skulle ha den bästa taktiken? Bästa orken? Bäst hushållning av krafter?

Över sista kullen kom så två herrar i tätt följd.

Josef Steiner vann med några sekunders marginal över tvåan Boar Jalal. Tiden stannade på 1.42.22 där de sista 5 kilometerna alltså avverkades på runt 22 min. Inte långt efter dessa herrar följde sedan resten av klungan med Erik, Anton, Linus och Joel.

 

Fler bilder från dagen!

Kalle låg bra till efter simningen!

 

Rasmus hade en dag när allt gick emot, en cykel vars bakhjul låste sig och en misstolkning av löpspårets sträckning. Fantastisk insats inte minst med tanke på missödena!

 

Josse gjorde en kanoninsats och log ikapp med solen!

Lennie kämpade på och löpte i vattnet med wetwest pga. ett skadat knä, härligt jobbat Lennie!



Joel går i mål efter ett väl genomfört race!



Jacob Rinne växlar om till löpningen!

Undersökande arbeten på JB Elitfotboll!



Elever på JB Elitfotboll åk 1 gör just nu sina avslutande arbeten i karaktärsämnena Medicinsk Grundkurs, Psykologi och Näringslära.

De fördjupar sig i 3 egna valda frågeställningar inom träning, kost och psykologi. Fantastiskt att se vilka arbeten som tar form!

För att nämna några så undersöker en elev fenomenet plötslig hjärtdöd ur tränings, kost och psykologisk aspekt. Hur? Bla. har eleven på eget initiativ initierat en e-mail korrespondens med läkare från Uppsala Universitetsjukhus för att utröna frågetecken och få veta det senaste inom fältet!

Hur det kan komma sig att idrottare som Henrik Larsson, Tommy Sjödin mfl. kan fortsätta på högsta internationella eller nationella nivå trots att man åldersmässigt paserat bäst före datum för länge sedan? Vilken koppling finns egentligen mellan idrott och ålder? Vad händer i kroppen vid 25 och 35 vid samma typ av träning? En av våra elever tar sig an frågan och kommer intervjua spelare på nationell och internationell nivå.

En annan hur idrottsskador påverkar oss ur ett psykologiskt perspektiv, där intervjuer med långtidsskadade om deras väg tillbaka står för en av informationskanalerna.

Ett kanonkvitto på det egna drivkraften och den växande tilltron till den egna förmågan!




Ny webplats för officiell information från JB Elitfotboll!

Följ länken! http://johnbauer.nu/web/JB_Elitfotboll.aspx


ATT GÖRA SKILLNAD!

Jag går tredje året på gymnasiet.

I slutet av 2009, november, startade jag ett projektarbete.

Under december månad begav jag mig till Chile, där jag besökte två barnhem. Ett pojkbarnhem och ett flickbarnhem, de var mellan 5-12 år. Det bodde 20 barn på varje barnhem, sammanlagt 40. Dessa barn tar några eldsjälar själva hand om, istället för att de ska få bo ute på gatan så får de växa upp hos dem. De får en liten slant av ”staten” där pengarna går åt till att försörja barnen. Jag inspirerades av kvinnorna, att de hjälper andra utan att själva kräva någonting tillbaka. Innan resan dit samlade jag ihop både kläder och pengar som jag gav till båda barnhemmen. För pengarna köpte jag skoluniformer och skor samt att jag gjorde aktiviteter tillsammans med barnen. Allt detta har jag gjort genom mitt projektarbete i skolan.



Jag har nu gjort den sista insamlingen för barnen. Det har går ut på att samla in regnjackor, mössor och vantar. Deras vinterperiod börjar i maj/juni så jag måste skicka dessa saker senast i början av april för att det ska hinna fram i tid.

Jag vill genom mitt projektarbete sträcka ut en hjälpande hand!

Den 15:e mars begav jag mig till club 700 där bland annat en prisutdelning skulle utdelas...
Vet ni vad? Jag vann priset som Årets Elev entrepenör , det var även ett hederspris, påväg upp på scenen med det bredaste leendet, fick jag sedan berätta lite om min resa. Dem visade även en filminspelning som jag gjorde förra veckan där jag i videon berättade lite mer utförligt om min resa, Jag är glad över vår  insatts! Det här priset är till alla som varit med och sammarbetat och jag är oerhört stolt över oss!



Nomineringen löd såhär: " Genom att planera och genomföra ett avancerat hjälparbete till förmån för föräldralösa barn i Chile har pristagaren visat på idérikedom och förmåga att genomföra sin idéer i konkret handling med ett tydligt resultat."

Vill ni följa Kassies resa från början tills nu så har hon en blogg som heter: www.barnenivalparaiso.blogg.se

Ni kan också maila, [email protected]

Fantastiskt jobbat! / Lärarna

              


RSS 2.0