Sista kvällen med gänget

HOLA på er alla ni där hemma i kylan! Allt bra? Här leker livet. Sista dagen här i värmen och då har vi bara chillat och njutit av värmen som vi lämnar tidigt imorgon bitti, redan klockan 8 går planet hem till Suecia. Åt Americano frukosten idag igen som vi nu har ätit hela veckan och om vi ska vara riktigt ärliga så börjar vi faktiskt sakna den kalla goda mjölken och filen där hemma.

 Vi gjorde därefter i ordning oss för det sista fotbollspasset. Eftersom temat denna vecka är anfallsspel så fortsatte vi med det. Vi övade på att kommunicera och orientera huvudet. På slutet avslutade vi med internmatch på sjumannaplan.

Vid tolv slaget var träningen över och vi drog oss tillbaka till hotellet där vi glassade och ökade på brännan för sista gången. Eftersom det var rätt molnigt idag så beslöt sig några för att besöka ett shoppingcenter i närheten medans andra stannade kvar vid poolen.

På eftermiddagen tog vi en lång och fin promenad till stranden där vi besökte Maspalomas berömda sanddynor. Gertrud som nu kallas Hjärtat hade fixat i ordning en charadtävning där striden var jämn. Det började närma sig kväll då vi tog täten tillbaka till hotellet för duschning och packning innan sista måltiden serverades. Till maten bjöds det på underhållning av en pianist.  

Kvällen börjar dra mot sitt slut. Våra kroppar är trötta och nu är det dags att packa det sista innan avfärden sker imorgon bitti!

ADIOS AMIGOS!







Torsdag på lägret

Idag den 20/1 ska ni få följa med på ännu en solig dag här på Gran Canaria!
Morgonen började lite tidigare än vanligt för några, det är ju nämligen så att Jasmine fyller 17år idag.
Hela JB gänget stormade in i vårat rum och sjöng så luften tog slut. Jasmine fick en fin klänning av hela gänget!

Dagen fortsatte med en härlig frukost för att ladda inför träningen som började klockan tio. 
På träningen har vi som resten av veckan haft anfallsspel som tema. Vi började med en uppvärmning som hölls utav Karro, Josse & Tessan i 2:an.  VI fortsatte med lite koordination på repstege & där efter possession där vi delades in i tre lag vart ett skulle jaga boll och dom andra två samarbeta och hålla bollen i lagen. Träningen avslutades med avslut & inlägg.

Kvällens aktivitet var en 5kamp, vi började redan efter träningen med att dela in lag och utförde två grenar.  Den första grenen handlade om pricksäkerhet. Den andra grenen gick ut på att ta sig mellan konor med så få tillslag som möjligt. 

Vid ett tiden va det lunch på schemat där alla fick spagetti & köttfärssås. 
fram till klockan 16.30 hade vi siesta med sol, bad & förberedelse inför kvällens (dans)pass, mm.

Kvällens pass hölls av oss ettor där vi två och två skulle sätta ihop ett varsitt träningspass i takt till musik.  Vi sprang först till en park där vi sedan dansade järnet!

Efter att vi dansat började vi att springa hem. När vi kom till hotellet blev det att massera varandra och fixa sig inför kvällens middag. Under middagen firade vi Jasmine med frukt och glasstårta och lite presenter från hotellets personal.

När alla hade ätit klart började vi att köra 5kampen igen, då det var 3 grenar kvar. I gren 3 var det frågetävling, i gren 4 var det en kattords lek och i den sista kampen var det jonglering med boll. Efter en jämn kamp vann lag 3 vilket var Moa, Ellen, Linn och Amalia. Efter det var våran dag slut om vi summerar det tycker vi att det var en riktigt kul och händelserikt dag. Over and out! PEACE/Jasmine, Linn och Matilda. <3


Fridag

Hola Amigos, här kommer ytligare en solig rapport från Gran Canaria. Idag den 19/1 hade vi en ledig dag. Dagen spenderades på stranden Almadores.

Klockan tio gick avresan med buss strax utanför hotellet. Vi kan ju säga att bussarna i Spanien inte kör som dom i Sverige. Det som vi trodde skulle bli en härligt 30minuters resa förvandlades till en mardröm direkt när bussen lämnade hållplatsen.

Bussresan förde oss ur staden och in på landsbygden där vägarna var smala och krokiga, men hindrade det busschauffören från att köra som en galning? Nej, plattan i botten var det som gällde hela tiden, och det var många gånger som man satt med hjärtat uppe i halsgropen.  Men som tur var så kom vi fram välbehållna. 

Det blev en lång förmiddag på stranden med mycket sol och bad. Det speciella med denhär stranden som vi var vid var att sanden är inforslad från Karibien, och var alltså helt kritvit. Vattnet var heller ingenting att klaga över, helt klarblått med ganska så fin botten.

Längs med hela stranden fanns det restauranger och små affärer, som vi kollade i. Framåt ett halv två var det dags för lunch, vi valde en fin liten restaurang som serverade pizzor och baguetter. MUMS.  Servitören kunde ganska mycket svenska så det gjorde det lättare för oss att beställa.

Klockan tre gick bussresan hem igen, denna gången mer en mer fulpackad buss och högre fart. Det är något man inte vill göra igen.

Halv sex tog vi bussen igen, fast denna gång till ett stort shoppingcenter, Atlantico. Där vi gick runt i fyra timmar och shoppade. Bussresan denhär gången var betydligt lugnare och bekvämare.

Vi fick göra ett val, och det var att antingen shoppa eller se på en spansk fotbollsmatch, div. 3 motsvarar Sveriges div. 1. Lite reflektioner från matchen var att spansk fotboll är betydligt snabbare och mer rörlighet. Det märktes att alla spelare tillhörde samma lag.

Bussen hem gick klockan halv elva. Det var skönt att få en ledig dag till att bara slappa och ta igen sig efter alla tuffa träningar.


Hola!

Det är dag nummer fyra i det svettiga klimatet. Vi började dagen med en stabil frukost. Därefter väntade ett ovanligt varmt pass nere på fotbollsplanen. Eftersom att temat för denna vecka är anfallsspel så hade Jimmy och Gertrud lagt upp 2 timmars passet på ett bra och anpassat sätt. När träningen började närma sig sitt slut fick vi reda på att det var dags för en överraskning, alla började förstås fundera på vad tränarna hade tänkt ut. Löpning? Vi skulle ju trots allt ha träningsledigt dagen därpå. Jimmy konade upp en övning som liknande idioten, då Lejla genast började tänka ut vart smärtan skulle placera sig, ljumsken? Eller skavsår kanske. Det slutade med småstafetter.

Det blev en lång eftermiddag vid poolen. Klockan slog 5 och Gertrud tog fram sina talanger när det gäller vattengympa. Hon gav instruktioner, vi arbetade. De sista 20 minuterna var det stafetter igen. Publiken jublade. Vi var uppdelade i 4 lag som skulle ta sig till andra sidan poolen och tillbaka på olika sätt. Allt gick bra tills det var dags för ryggsim. Therese började bra men helt plötsligt bestämde hon sig tydligen för att simma i en 90 graders vinkel in i fel kant, vi fick ursäkten ”jag har ju linser på mig, och måste blunda”.

Kvällskvisten började närma sig, alla var trötta i kroppen. Det som väntade var dusch, middag och matrisarbete. Middagen var fin, underhållning på hög nivå. Vi gästades utav en mycket rutinerad sångare/gitarrist som vi gungade i takt med medans vi åt. I och med att vi arbetar med de 5 förmågorna (kommunikation, mod, ansvar, genomförandekraft och reflektionsförmåga) så var det dags att reflektera sina plus och minus sidor. Efter en timmas arbete så sa vi Buénos nochés till receptionisten för att sedan släcka lamporna på rummen. Adios amigos, Ellen Lejla Mimmi.











Dag 3 på lägret

Well well well, dag 3 i vår omvärldsspaning!
Dagen har gått otroligt fort. Gick upp i tid så att vi kunde få i oss en ordentlig frukost redan klockan 8.30. Dock har vi märkt av att stackarna i köket har lite dålig organisation på utdelningen av vår mat och de får springa och springa åt oss för att vi alla ska bli mätta.

Sedan var det dags för fotbollsträning vid tio tiden i ett område precis där vi bor, vi fick en väldigt fin konstgräs plan, dock blev det väldigt varmt efter ett tag då solen kikade fram. Träningen bestod av anfallsspel vilket även kommer att vara upplägget på våra fotbollsträningar här.
Idag var det vår (Lisa och Sophies) tur att hålla i uppvärmningen som skulle vara i ca 20 min.

Efter träningen blev det bad och stekning kring poolen innan det var dags för träning nr 2 klockan 16.30. Vi sprang till en liten park i närheten och hade akrobatik, skulle bygga fina torn med hjälp av varandra, vilket ni kan se på bilderna. Efter det blev det fot, knä och bål fys i gräset.

Nu har vi precis käkat kvällsmat i hotellets restaurang och har en fri kväll med egna aktiviteter.
P.S DET ÄR VARMT HÄR!!!!
Bli icke avis men that´s true!!! D.S.

Love from Lisa and Sophie



































Ha det gott!

Dag 2 – Maspalomas!

Vi började dagen med att vakna av en fågel som gal. Enligt Karro så lät han som att det kanske var en uggla?


Vi tog oss ner till restaurangen på hotellet för lite frukost, där fick vi beställa vad vi ville. Direkt efter frukosten sprang alla till super market för att handla vatten sen tillbaka för att ta sitt första dopp i poolen och såklart för att sola!

Runt kl.14 började dom flesta laga lite lunch, de flesta köpte så de kunde göra köttbullar och makaroner, kan det bli mer svenskt? Efter lunchen så var det ner till poolen igen för att schteeka lite till. Runt kl.15 började dom flesta att gå till sina rum för att byta om till träningskläder för lite fys. Men träningskläderna var kortbyxor och sport bh, lite varmt var det.



Träningen bestod av löpning ner till stranden ca. 3km. När vi väl kom ner så körde vi lite parövningar, styrka. Där blev det mycket skratt så vi testade på en del nya saker som krävde en del mod. Publik hade vi också. Bl a så störtade Karro E ner med ansiktet rätt i sanden, hela ansiktet fullt med sand. Tillbaka till hotellet så sprang en del och en del körde power walk.








Kvällen avslutades med att vi bowlade, en del var lite bättre och en del sämre.

Ha det så kul i kylan, så hörs vi imorgon!


Hola Amigos!

Förväntansfulla tjejer i ett kallt Örebro

Idag anlände vi till Gran Canaria. Innan flygresan var alla nervösa att packningen skulle väga för mycket, men som tur var klarade alla sig! Gertrud fastnade hos kontrollanten som vände ut och in på hennes väska men hittade ingenting. Lisa hon kom också på planet även fast hon hade många felaktiga saker i väskan.

Flygresan gick suveränt problemet var när vi kom fram och Maria kommer på att hon glömt sitt pass på planet. Det blev lite kaos ett tag, vi fick bland annat prata engelska med farliga vakter som inte fattade någonting. Men allt löste sig till slut och hon fick tillbaka passet!

Hoppas att ni har det bra, för vi kommer ha en kanon vecka!

Kramar Moa och Maria.




Utkast: Jan. 14, 2011

När man vaknade upp på fredag morgon den 19e oktober så längtade man bara tills natten för att få åka iväg. Det var svårt att kunna koncentrera sig i skolan för man ville bara åka. När man äntligen slutade skolan för dagen så blev det att åka hem och packa färdigt de sista sakerna innan resan. När jag var färdig så tog jag mina grejer och gick till resecentrum för att ta bussen till Linus Börjesson. Jag, Linus och Johan skulle sova hos Linus för att sedan tidigt på natten vid klockan 2 så skulle Linus låtsas pappa skjutsa oss till samlingen vid skolan för att vi sedan skulle samla oss i bilarna och åka iväg mot Skavsta flygplats.  Vi fick checka in, gå igenom säkerhetskontroller och sedan så var det bara att stiga på planet o ta sin plats.


Äntligen framme, Skönt! Det blev inte mycket sömn den natten, Men man får ta vara på tiden så bra man kan. När vi kom fram så åkte vi iväg för att checka in och så där vi skulle bo. Sen så gick vi för att äta och kollade runt lite. Efter det så samlades vi för att gå iväg för att kolla vår första match i London. Den var mellan QPR och Preston. Det var en riktigt bra match faktiskt, ganska högt tempo. Det var speciellt en spelare som jag verkligen tyckte var värd att se. Han var riktigt bra och hans namn var Taarabt. Det blev 3-1 till QPR och han gjorde 2 av de målen. Det var härligt och se hans konster på plan, han var överlägsen bäst. Efter det så var i stort sett den dagen över, när vi kom tillbaka från matchen så gick vi ut och kollade runt i staden och åt kvällsmat.
På väg in på matchen Queens Park Rangers - Preston!


QPR bjöd på riktigt fin fotboll!


JB Elitfotboll - London Style

Nästa dag när vi vaknade så hade vi en kort samling, då fick vi reda på att vi skulle ha en tävling som liknade ”Amazing Race”. Därefter skulle vi ta oss till ett ställe som hette Hyde Park. Det såg ut så att vi fick några uppgifter som såg ut ungefär såhär, t.ex. att vi skulle ta oss till Buckingham Palace och ta ett kort på oss med byggnaden i bakgrunden och sen få några personer att forma JB loggan av deras kroppar och sedan ta ett kort på det. Det var riktigt kul faktiskt. Man fick ju även träna sin förmåga att prata och förstå engelska, eftersom man var tvungen att prata med massa folk under racet. Men det gick bra tyckte jag och jag hade inga större problem med det, man kanske inte sa exakt allting rätt. Men man kunde ju prata så bra så att båda verkligen förstod varandra i alla fall. Det var väl en liten utmaning, men det var bara kul tycker jag så att man verkligen får testa och se hur mycket man verkligen kan. När vi hade klarat av allting så sprang vi i mål vid Convent Garden.



Efter det så gick vi tillbaka dit vi bodde och fixade i ordning oss. Sedan gick vi ut för att äta och för att sedan fortsätta vidare till vår andra fotbollsmatch på resan. Den hade jag verkligen sett fram emot! Den var mellan Manchester City och Fulham. Det var en rolig match där Manchester City vann med 4-1.



Härlig inramning på Craven Cottage!


Carlos Tevez kommer fri!


Autografskrivande!

När vi skulle hem från den matchen så var det riktigt svårt att kunna ta sig någonstans när allt folk skulle ut. Vi fick stå och köa för tunnelbanan hur länge som helst. Så efter det så gick vi och åt och sen kollade runt lite i en stor spelhall och kollade i lite affärer.



Nästa dag! Alltså måndag. Så vaknade vi upp vid ca halv 10 och hade en liten samling och sen så var det fritt i stort sett hela dagen! Och då var det shopping som gällde. Vi började med att gå till Oxford Street och kolla i affärerna där. Det fanns väldigt mycket att se så det var svårt att hinna med allt man ville. Men jag tycker att jag hann med det ganska bra i alla fall. När jag hade gått hela dagen från 10 på morgonen tills 6 på kvällen. Så var jag ändå inte riktigt nöjd. Så jag skyndade mig ut igen i ca 2 timmar till för att hinna med det sista jag ville inhandla innan vi skulle samlas igen och tillslut så var jag äntligen nöjd.



Eller kanske inte nöjd men hann med skapligt mycket i alla fall! När vi samlades så skulle vi få lyssna på en av Arsenals Fys tränare. Det var intressant och man kunde jämföra väldigt mycket av det dem tränade med det som man själv tränar. Och hur man ska träna för att få bästa resultat och så, vad han anser är bäst. Jag tycker att mycket av det dem gör liknar de övningar som vi gör. Så det var väldigt intressant och man fick många bra tips. När han hade pratat färdigt så gick vi till spelhallen igen och spelade och hade riktigt roligt.  Sen var vi tvungna att gå dit vi bodde för att packa för vi skulle upp väldigt tidigt för att resa iväg nästa morgon.

Nästa morgon gick vi upp väldigt tidigt för att checka ut, ta tunnelbanan till tåget som vi skulle åka med till flygplatsen och åka hem. När vi står utanför där vi bodde med packningen och väntar på att alla ska komma. Så märker vi att det är 2 stycken som saknas, vi kommer fram till att Josef och Andre fortfarande ligger och sover uppe på sitt rum. Och vi hade ju riktigt bråttom för att hinna till flygplatsen i tid. Så då blev det lite stressigt och en del blev lite griniga för att de inte riktigt hade tagit sitt ansvar. Men det gick bra tillslut. Dom fick skynda sig i ordning så att vi kunde dra iväg sen, och hela hemresan gick bra! Jag är riktigt nöjd med resan i helhet, och jag tycker att alla elever skötte sig bra och tog ansvar. Jag tror att alla klarade av att föra ett samtal med någon ny person och förstå varandra. Det var riktigt bra träning. Jag pratade ganska mycket med olika nya människor som jag aldrig träffat förut och det gick bra. Vi hade väldigt kul tillsammans och hjälpte varandra som en grupp under resan, som ett lag, riktig lagkänsla. Big Up till hela klassen! Och även till Jimmy och Johan! //Lennie

 

Författaren Lennie Muge

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!




ÖNSKAR JB ELITFOTBOLL! MÅ 2011 BLI ÅRET DÅ FLER DRÖMMAR BLIR VERKLIGHET OCH DÅ VERKLIGHETEN SKAPAR NYA DRÖMMAR!



RSS 2.0