Fridag

Hola Amigos, här kommer ytligare en solig rapport från Gran Canaria. Idag den 19/1 hade vi en ledig dag. Dagen spenderades på stranden Almadores.

Klockan tio gick avresan med buss strax utanför hotellet. Vi kan ju säga att bussarna i Spanien inte kör som dom i Sverige. Det som vi trodde skulle bli en härligt 30minuters resa förvandlades till en mardröm direkt när bussen lämnade hållplatsen.

Bussresan förde oss ur staden och in på landsbygden där vägarna var smala och krokiga, men hindrade det busschauffören från att köra som en galning? Nej, plattan i botten var det som gällde hela tiden, och det var många gånger som man satt med hjärtat uppe i halsgropen.  Men som tur var så kom vi fram välbehållna. 

Det blev en lång förmiddag på stranden med mycket sol och bad. Det speciella med denhär stranden som vi var vid var att sanden är inforslad från Karibien, och var alltså helt kritvit. Vattnet var heller ingenting att klaga över, helt klarblått med ganska så fin botten.

Längs med hela stranden fanns det restauranger och små affärer, som vi kollade i. Framåt ett halv två var det dags för lunch, vi valde en fin liten restaurang som serverade pizzor och baguetter. MUMS.  Servitören kunde ganska mycket svenska så det gjorde det lättare för oss att beställa.

Klockan tre gick bussresan hem igen, denna gången mer en mer fulpackad buss och högre fart. Det är något man inte vill göra igen.

Halv sex tog vi bussen igen, fast denna gång till ett stort shoppingcenter, Atlantico. Där vi gick runt i fyra timmar och shoppade. Bussresan denhär gången var betydligt lugnare och bekvämare.

Vi fick göra ett val, och det var att antingen shoppa eller se på en spansk fotbollsmatch, div. 3 motsvarar Sveriges div. 1. Lite reflektioner från matchen var att spansk fotboll är betydligt snabbare och mer rörlighet. Det märktes att alla spelare tillhörde samma lag.

Bussen hem gick klockan halv elva. Det var skönt att få en ledig dag till att bara slappa och ta igen sig efter alla tuffa träningar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0